Opening familie waterpretpark

Waterplezier in het Zuiderzeemuseum vanaf 1 mei

Vanaf vrijdag 1 mei is het nieuwe waterdoepark Waterwerken van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen open voor publiek. De vijf herrezen Zuiderzee-eilanden Marken, Pampus, Schokland, Wieringen en Urk vormen het decor van het veelzijdige waterpretpark. In het buitenmuseum leert jong en oud op speelse wijze alles over water door er zelf actief mee aan de slag te gaan.

Na een bouwtijd van zes maanden zijn in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de vier voormalige Zuiderzee-eilanden als kleine stukjes land uit het water herrezen. Vanaf vrijdag 1 mei kunnen bezoekers met bootjes de eilanden, met elk een eigen activiteit, verkennen. Het vijfde eiland, Schokland is op het land teruggekeerd als speeleiland voor de allerkleinsten.

Activiteiten

Eilanden
Op Pampus staan twee waterkanonnen, op Wieringen ligt een verborgen schat, het eiland Marken kan men gedeeltelijk laten overstromen en weer droogleggen en op Urk staat een picknicktafel.

Watergoot
Tussen het plein en het water ligt een 50 meter lange watergoot. Hier kan de bezoeker de kracht van water voelen door zelf de beweging en stroming van het water te regelen met verschillende ‘stroomprofielen’

Over Waterwerken

Dankzij een schenking van de BankGiro Loterij in 2013 is het project Waterwerken gerealiseerd. Het idee voor Waterwerken ontstond ruim vier jaar geleden. Het museum koestert zijn ontstaansgeschiedenis en de wens van de bezoeker om interactief bezig te zijn. Waterwerken maakt Nederlandse geschiedenis en het erfgoed op een speelse wijze interactief en attractief voor het grote publiek.

Het buitenmuseum is dagelijks geopend tot en met 25 oktober 2015 van 10:00 tot 17:00 uur.
Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen €10,- p.p.
De entree voor volwassenen is €15,- p.p. en museumkaarthouders mogen gratis naar binnen.

Voor meer info: www.zuiderzeemuseum.nl